Let's do it – milion sadnica za jedan dan.


PODIJELI.

Let's do it- milion sadnica za jedan dan je naziv globalne volonterske akcije sadnje drveća u jednom danu. Generalni sponzor Let's do it-a u našoj zemlji je HT Eronet. Akcija će biti realizovana u subotu 25.10.2014.godine, sinhronizovano u istom danu u čitavoj BiH.

Cilj akcije je prvenstveno pošumljvanje šumskog zemljišta i sadnja drveća u dvorištima i parkovima. Nosioci projekta su UG “Ruke” iz Sarajeva i “Mostovi prijateljstva” iz Banja Luke, a suradnici su različite vladine i nevladine organizacije.

Ovogodišnji fokus akcije je saniranje katastrofalnih klizišta koje su uzrokovale majske poplave. Jer, upravo zbog nedovoljno drveća koje svojim korjenima vezuje zemljište i apsorbuje vodu, je i došlo do erozije tla i nastanka opasnih klizišta. Značaj šuma je nepobitan. Osim što štite od klizišta, šume su pluća grada i izvor čistog vazduha.

Ovo su samo neki od razloga da se priključite pokretu i učinite BiH ne samo ljepšom,nego i znatno sigurnijom od prirodnih katastrofa. Učinite nešto važno za vašu zajednicu, odazovite se akciji i budite društveno odgovorni.