Konkurs za angažovanje “Istraživača/saradnika”


PODIJELI.

Koalicija za slobodne i poštene izbore ,,Pod lupom“ objavljuje konkurs za angažovanje ‘istraživača-saradnika’ (7 pozicija) na određeno vrijeme u trajanju od 3 mjeseca u periodu april – juni 2015. Istraživači/saradnici će biti dijelom radne grupe kojom rukovodi pravni savjetnik Koalicije.

Koalicija ‘Pod lupom’ okuplja šest nevladinih organizacija iz BiH koje aktivnim zalaganjem i radom u oblasti izbora i izbornog zakonodavstva doprinose slobodnim, poštenim i demokratskim izborima, te unapređenju izbornog procesa.

Svrha formiranja radne grupe je preduzimanje istraživanja iz oblasti izbornih propisa zemalja članica OSCE-a, sa posebnim naglaskom na zemlje regiona, a u svjetlu preporuka Konačnog izvještaja Koalicije ‘Pod lupom’ o posmatranju predizbornog i izbornog razdoblja Opštih izbora 2014.

Očekivani proizvod rada grupe je definisanje najboljih praksi u prepoznatim prioritetnim oblastima izbornog zakonodavstva, njihovo objedinjavanje u jedan dokument, te ustupanje istraživanja javnosti i relevantnim institucijama.

Prijave poslati do: 30.03.2015.

Više informacija na Koalicija