Kaliopi očekivano oduševila zeničku publiku


PODIJELI.

“…Eh da si melem med, 
ja bih tebe stavila na ranu, 
dok sunce topi led, 
da i meni jutra sretno svanu 

Eh da si melem lijek,
ja bih ruke podigla do neba, 
al’ ti si samo grijeh, 
a to nije ono što mi treba…” 

Ovo je dio nove pjesme “Melem”, poznate makedonske pjevačke dive Kaliopi, (jednog od najmoćnijih vokala naše regije) koja je u petak (25.10.'13.), zeničkoj publici, predstavila se svojim solističkim nastupom  u prepunoj “Plavoj sali” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Naime to je bio njen treći (a ujedno i posljednji u nizu) koncert u sklopu kojeg je promovirala svoj hit album “Melem”, a sve u okviru istoimene regionalne turneje. Kaliopi je makedonska pjevačica i tekstopisac, pop-diva i poznata balkanska muzičarka, te jedna od najpoznatijih vokala balkanske muzičke scene. Slavu je stekla kompozicijama “Bato”, “Oboi me”, “Mesečina”, “Na pat do Makedonija” i drugima.

Sama Kaliopi ovaj album smatra krunom svoje karijere koja je započela prije gotovo 30 godina s pjesmom “Rođeni”, autora Romea Grilla koji također u cijelosti potpisuje autorstvo i produkciju hit albuma “Melem”. Osim što je zenička publika imala priliku uživo čuti pjesme s novog albuma, Kaliopi je pjevala i popularnu pjesmu “Crno i belo”, pjesmu s kojom je prošle godine predstavljala Makedoniju na Eurosongu. Također je, na inicijativu producenta i organizatora koncerta Zeničanina, Tomislava Kašljevića, izvela i tradicionalnu makedonsku pjesmu “Zajdi, Zajdi”. Svojim je prepoznatljivim, a nadasve i specifičnim glasom, ova pop-diva oduševila Zeničane u toj mjeri da su nekoliko posljednjih pjesama otpjevali sa njom.

U nastavku, pogledajte  GALERIJU SLIKA s koncerta koje vam prenosi Kerim Demiri.

Piše: Adis Kriko