Ko su bh. diktatori modne scene?


PODIJELI.

Blogerska  modna scena van naše države je već  odavno u punom razvoju , gdje su blogeri i sama ulična moda postali važan faktor u stvaranju novih trendova.Takvi  planetarno popularni blogeri imaju mnogo sljedbenika koji opsesivno prate svaki njihov korak i prave od njih modne ikone.

Međutim, u posljednjih par godina, sve više mladih u našoj državi se odlučuje da podijeli  svoj modni  identitet i stil života s ostatkom svijeta. Može se reći da su svi ti mladi ljudi mnogo kreativni, i da nam je drago što su počeli da zauzimaju medijski prostor naše države. Oni su ti koji inspirišu i postavljaju nove modne granice. Napravili smo malo istraživanje, i odabrali one koje su se nama izdvojili kao posebni. Predstaviti ćemo vam neke od najzanimljivijih blogerica u našoj lijepoj državi:

Milna Mandušić, mlada i lijepa Tuzlanka koji već ima mnoštvo sljedbenika i fanova na svom blogu. Njena svježina, optimizam  i uveliko profesionalnost čine je drugačijom u moru ostalih blogerica. Milna kaže da je njen blog malo neurotičan, histeričan , luckast s primjesama  mode dobrog ukusa. Milnu možete pronaći na  http://milna89.blogspot.com/ . Enjoy

SLIKA1
Djevojka pod imenom  “S in  the Wonderland” koja je autentična zbog svoje crne kratke kose, a opet  ženstvena. Sandra  Jamaković  je po profesiji novinar.  Moda  je dio njenog života, sreća i ljubav u jednom. Inspiriše je , čini sretnom, daje nadu za bolji život  i omogućava da živi svoj san.  Onako kako Sandra predstavlja modu kroz sebe možete pogledati na : http://sinthewonderland.blogspot.com/ .

SLIKA2

Minela Jusufović, zaljubljenica u modu i sve lijepe stvari. Piše o sebi, svojim modnim izborima, modnim dešavanjima, ljepoti žene… Njen blog je vid „ispovjedaonice“, a inspiraciju  pronalazi svuda oko sebe. Ona sa Milnom Mandušić  zauzima  svoje mjesto u online magazinu  „Modni vrisak“ gdje redovno daju  modne savjete  čitateljkama.
Minelin mali dnevnik možete pronaći na  http://jusufovicminela.blogspot.com/ .

SLIKA3

Young Sophisticates  je  blog koji je fokusiran isključivo na  lične preferencije, ideale i  vizije  mlade Midhete Agić . Ujedno je oličenje njenog  stila , prikaz svakodnevnih inspiracija, isprepletenih trendova  i njenih ostvarenih uspjeha. http://ysophisticates.blogspot.com/

SLIKA4

I za kraj vam predstavljamo novu bh. fashion blogericu iz Zenice.

Džana Suhić,  pod nazivom  http://kolekcionarkauspomena.blogspot.com/tek nedavno je napravila svoj  blog, pa smo odlučili da je predstavimo kao rijetku blogericu iz Zenice koja se odlučila na taj korak. Želimo joj mnogo sreće i da bude uspješna  i kreativna kao i ove blogerice koje smo prethodno naveli.
P1000942

Piše: L.B.