Književna manifestacija „Večer s Galijom“ u Zenici


PODIJELI.

Ured mladih Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici i Vijeće studenata Islamskog pedagoškog fakulteta Vas pozivaju na književnu manifestaciju “Večer s Galijom”, u sklopu koje će biti promovisane tri knjige autora Mugdima Galijaševića:
“Suza na mezaru”
“Kapija života”
“Ispod duge”

Promocija će se održati u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, 28.03.2015.godine, s početkom u 19:00 sati, a promotori su:

mr. sci. Bajro ef. Džafić, glavni dobojski imam
Sedžida Beganović – Isaković, novinar i publicist.

Ulaz je besplatan!

Mugdim Galijašević je rođen u Sarajevu 16.6.1945. godine, gdje i danas živi i radi. Galijašević je profesionalni novinar, publicista i pisac. Novinarstvom se bavio više od 40 godina, a u svom radnom vijeku pisao je za „Večernje novine“, „Oslobođenje“, „Dnevni avaz“ i dr. Nakon završetka agresije na BiH, bio je dopisnik za DW. Dobitnik je nekoliko novinarskih priznanja, a u svojoj profesionalnoj karijeri, stekao je i zvanje „Press managera“, nakon što je u Washingtonu uspješno završio usavršavanje.

Autor je knjige priča „Suza na mezaru“, te romana „Kapija života“ i „Ispod duge“. Njegova djela su prevedena na turski jezik, a „Suza na mezaru“ je doživjela i više izdanja i može se pronaći i na policama čuvene Biblioteque le univerzitet de Paris. Knjige Mugdima Galijaševića su predstavljene  na najvećem Sajmu knjiga u Frankfurtu, 2011. i 2013. godine.

Piše: Dženan Bilajac