Kako da lahko uredite svoj dom za jedan dan?


PODIJELI.

Svi mi želimo da imamo dom iz snova, lijepo uređen, perfektno okrečen s dobrom drvenarijom i originalnim detaljima. Nažalost  mnogi nisu u mogućnosti da isto i ostvare, obično zbog novca koje renoviranje stanja zahtijeva.
slika1Nerijetko dom vremenom počne i da propada, te su renoviranje ili uređenje stana neophodni, kao i krečenje, koje je obavezno bar jednom u nekoliko godina. U škripcu sa novcem i vremenom, te zbog majstora u kući i gomile prljavštine, često odlažemo renoviranje stana, čekajući povoljan trenutak. Međutim, desi se da mjesecima čekamo, a povoljniji dani ne svanu, te u tome svakako nije rješenje.

slika2Malo boje može doslovce da učini čuda za estetiku vašeg doma, unese život i radost, preporodi ga, osvježi, te su krečenje i farbanje drvenarije svakako najbolje i najpovoljnije solucije. Pojavom novih proizvoda na tržištu to je prestao da bude skup, zahtjevan i spor proces.

slika3Ako je i čak i poslije krečenja neophodno uređenje stana, sobice ili neke druge prostorije koja je vaš kutak za uživanje, vrijeme je da na cijenu stupi farbanje drvenarije, što će biti osvježavajuć i efektivan detalj. Udahnite novi život oronuloj drvenariji, ofarbajte je u veselu, divnu boju i dobit ćete bukvalno novu sobu, unjevši u nju sasvim novu atmosferu. Farbanje stolarije možete obaviti čak i sami, i to veoma lahko, za nekoliko sati, uz pomoć  boja za stolariju i bravariju koje su na uljanoj bazi, u polusjajnoj i sjanoj varijanti. Pružaju odličnu pokrivnost (dovoljan je samo jedan sloj farbe), otpornost na meteorološke uslove i fizički kontakt i lahkoću nanošenja, a u većini slučajeva nema potrebe za podlogom. Zaslužili ste da dom u kome živite, spavate, jedete, odmarate, volite, ljubite, uživate bude oaza mira, divno uređena i sa ličnim pečatom, oplemenjena uz tople boje za zidove i veliku ljubav!slika4i5
Pripremila: Lejla Brkić-Drinić