Jedno veliko HVALA!


PODIJELI.

Manifestacija “Dani republike Turske u Zenici” 23. 05. 2013 godine u shoping centru Džananović, je završena sa organizacijom TUR-BO-Gece-večeri turske i bosanske muzike također bilo je i igre u kojem je učestvovao veliki broj učesnika: Ansambl Bosnia Folk, Drugoj Gimnaziji, Srednjoj Muzičkoj školi, KUD Plamen,KUD Gradini, Muji Aganoviću, Amelu Kobiću, Dramskom studiju Bosnia Folka, Alenu Vehaboviću, Muneveri, Zaninu Berbiću, Šefiku Mujezinoviću, Lamiji Šišić, Školi baleta Ars i mnogi drugi.

Na manifestaciji su bili prisutni i obratili su se prisutnim Džejlani Akay (direktor Yunus Emre centra u BiH), Ahmet Salih Kansu (direktor Turkish Airlines u BiH). Voditelj programa je bio naš prijatelj Enver Šadinlija. Uručene su i nagrade (tri povratne avionske karte za Istanbul),  knjige koji govore o Turskoj i historiji. Prije održavanja TUR-BO-Gece, članovi Mostova Prijateljstva, Turske vojne misije i gosti su Turskom parku posadili čempres prijateljstva, kao simboličan čin prijateljstva i bratstva između BiH i Republike Turske.

Dakle, poslije 7 dana i 13 aktivnosti, manifestacija i posjeta možemo konstatovati da smo uspjeli da našu ideju pretočimo u djelo. Bilo je potrebno mnogo napora, odricanja, kreativnosti, rada, da sve ovo što smo zamislili da se desi od 17 do 23 maja to se i ostvarilo. Mi smo kao organizacija prezadovoljni, a utisci kod prijatelja iz Turske su odlični.

Hvala Turskoj vojnoj misiji u BiH, hvala svim prijateljima koji su nam pomogli.

Piše: Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH