Javni poziv ženama potencijalnim poduzetnicama


PODIJELI.

Iako su se žene izborile za pravo glasa decenijama ranije, ipak one nemaju sva prava koja bi trebale imati. Htjeli mi to priznati ili ne, žene i dalje nisu potpuno ravnopravne sa muškarcima, te se njihov rad manje cijeni.

Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH) i Asocijacija poduzetnica ONE objavili su javni poziv svim ženama poduzetnicama i na taj način pokazali koliko cijene ono što uradi žena! Naime, riječ je o projektu “Women in progress”  koji ima za cilj da poboljša status žene u društvu i pomogne ženama da se izbore za njihove pozicije na poslovnom planu. Realizovat će se kroz edukaciju sposobnih žena o razvoju malih biznisa. Projekt financira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini putem Fonda za podršku osnaživanju žena.
Ovim putem pozivaju se sve potencijalne poduzetnice da se prijave na projekat i doprinesu poboljšanju statusa u društvu svojim poslovnim idejama i osvoje vrijedne nagrade. Preduslov za učestvovanje na konkursu je sudjelovanje na jednoj od tri trodnevne radionice. Prva radionica bit će organizovana 23., 24. i 25. oktobra u Sarajevu, druga 30., 31. oktobra i 1. novembra u Banjaluci i treća 6.,7. i 8. novembra u Mostaru.
Ukoliko ste zainteresovane mogu se prijaviti najkasnije 5 dana prije održavanja radionica. Popunjen poslovni plan, za učešće u konkursu, je potrebno predati nakon održane radionice do petka 28.11. 2014. godine.
Odabranim poslovnim idejama bit će dodijeljene nagrade u vidu sredstava i opreme za pokretanje malog biznisa u iznosu od 3000, 2000 i 1000 KM.
Za sudjelovanje, potrebno je samo da na vrijeme popunite obrazac na www.redah.ba ili putem zahtjeva na e-mail admir@redah.ba ili info@one.ba. Mnogo sreće i uspjeha Vam želimo!

Merak.ba