Javni poziv za upis u „Škola stranih jezika“


PODIJELI.

„Škola stranih jezika“ Centra za mlade INPUT inspirisana željom da mladim ljudima, a i ostalim zainteresovanim u Gradu Zenici omogućimo kvalitetno učenje stranih jezika uz prihvatljive troškove obuke kako bi dobili mogućnost da ostvare svoje potencijale učenjem stranih jezika.

Visoka ocjena u školi, obezbjeđena stipendija za studij ili usavršavanje u inostranstvu, stalno zaposlenje ili zanimljivo putovanje samo su neke od mogućnosti koje zahtijevaju napredno poznavanje nekog od stranih jezika a naš cilj je da naše korisnike podstaknemo i podržimo na putu ostvarenja vlastitih potencijala!

Kako bi uspjeh naših korisnika bio zagarantovan, pored visoko kvalitetnih kurseva stranih jezika, Centar za mlade INPUT svim korisnicima programa „Škola stranih jezika“ obezbjediće besplatno karijerno savjetovanje kako bi naši korisnici identifikovali svoje komparativne prednosti na domaćem ili međunarodnom tržištu rada ili obrazovanja, stekli vještine efektivnog planiranja karijere te se informisali o raspoloživim mogućnostima i prilikama na putu ostvarenja sopstvenih potencijala poznavanjem nekog od stranih jezika.

VRSTE KURSEVA STRANIH JEZIKA

U okviru  I ciklusa programa „Škola stranih jezika“ dostupno je učenje engleskog, njemačkog, turskog, francuskog, švedskog, ruskog i češkog jezika i biće organizovane sljedeće vrste kurseva:

 • Engleski jezik (A1-1, A1-2; A2-1, A2-2; B1-1, B1-2; B2-1, B2-2; C1-1; C1-2)
 • Njemački jezik (A1-1, A1-2; A2-1, A2-2; B1-1, B1-2; B2-1, B2-2; C1-1; C1-2)

Edukacija će se obavljati po zvanično priznatim i kvalitetnim programima za svaki od stranih jezika u ponudi. Učenje će biti bazirano na komunikativnom pristupu i od samog početka kursa podsticaće se aktivna komunikacija na stranom jeziku.

U nastavi će se koristiti odgovarajući didaktički materijali, originalni udžbenici prilagođeni vrsti i nivou kursa, kao i dodatna literatura, audio i video materijali.

Kvalitetnu, zanimljivu, zabavnu i interaktivnu nastavu garantuju diplomirani profesori sa dugogodišnjim iskustvom i razvijenom vlastitom metodologijom u podučavanju stranih jezika.

1. OPŠTI KURSEVI STRANIH JEZIKA

Opšti kursevi će pokrivati različite nivoe znanja stranih jezika u skladu s Evropskim nivoima poznavanja stranih jezika (A1, A2; B1, B2; C1 i C2), i to za: engleski, njemački,turski i francuski jezik.

Opšti kursevi stranih jezika biće organizovani za dvije starosne grupe, i to: omladina od 10 do 15 godina starosti, kao i za mlade i odrasle od 15 godina starosti.

Po završetku edukacije, svi korisnici koji uspješno polože završni ispit dobijaju certifikat o stečenom nivou poznavanja stranog jezika i imaju mogućnost da polažu neki od međunarodnih ispita za dati nivo poznavanja stranog jezika u certifikovanim ispitnim centrima u  Sarajevu.

1.1. Standardni – preporučeni kursevi stranih jezika

Standradni kursevi stranih jezika održavaju se dva puta sedmično, u trajanju od dva školska časa, a program i metodologija edukacije u potpunosti su usklađeni s Evropskim nivoima poznavanja stranih jezika i uspješnim polaznicima omogućavaju kvalitetnu pripremu za polaganje međunarodnih ispita.

Trajanje: 2 mjeseca po 4 školska časa sedmično, ukupno 60 časova u trajanju od po 45 min.

Nivoi poznavanja stranih jezika za koje se organizuju kursevi su:

 • A1, A2, B1, B2, C1 i C2 za engleski,francuski i turski , u skladu s međunarodno preporučenim metodologijama za učenje navedenih jezika, kao i
 • A1-1, A1-2; A2-1, A2-2; B1-1, B1-2; B2-1, B2-2; C1-1; C1-2 za njemački jezik, u skladu s preporučenom metodologijom izdavačke kuće Hueber za učenje njemačkog jezika.

1.2. Ubrzani kursevi njemačkog jezika

Ubrzani kursevi njemačkog jezika su novina u ponudi programa „Škola stranih jezika“ proistekli iz potrebe pojedinih grupa korisnika za ubrzanim savladavanjem vještina komunicaranja na njemačkom jeziku. Edukacija će se odvijati tri puta sedmično, u trajanju od po dva ili više školskih časova, u zavisnosti od potreba i mogućnosti korisnika. Program i metodologija edukacije u potpunosti su usklađeni s Evropskim nivoima poznavanja stranih jezika i uspješnim polaznicima omogućavaju kvalitetnu pripremu za polaganje međunarodnih ispita.

Trajanje: 1 mjeseca po 6 ili više školskih časova sedmično, ukupno 50 časova u trajanju od po 45 min. Trajanje i dinamiku samog kursa je moguće prilagoditi potrebama grupe korisnika.

Nivoi poznavanja stranih jezika za koje se organizuju ubrzani kursevi njemačkog jezika su:

 • A1-1, A1-2; A2-1, A2-2; B1-1, B1-2; B2-1, B2-2; C1-1; C1-2, u skladu s preporučenom metodologijom izdavačke kuće Hueber za učenje njemačkog jezika.

Za detaljnije informacije o ubrzanim kursevima možete se obratiti Centru INPUT putem telefona i  e-mail-a.

2. PRIPREMNI KURSEVI ZA POLAGANJE MEĐUNARODNIH ISPITA

Cilj pripremnih kurseva za polaganje međunarodnih ispita je (dodatno) savladavanje tehnike i metodologije polaganja konkretnog međunarodnog ispita, pored standardnih – preporučenih i ubrzanih kurseva koji prate strukturu međunarodnih ispita. Kroz ovaj kurs, korisnici programa Škole stranih jezika dobiće pristup adekvatnoj literaturi za polaganje konkretnog međunarodnog ispita, stručno mentorstvo i korisne savjete u vezi sa strukturom ispita, kao i primjere za vježbu kako bi pozitivan ishod polaganja međunarodnog ispita bio što izvjesniji.

Trajanje: 1 mjesec po 2 ili više školskih časova sedmično, ukupno 16 časova u trajanju od po 45 min. Trajanje i dinamiku samog kursa je moguće prilagoditi potrebama grupe korisnika.

Međunarodni ispiti za koje se organizuju kursevi:

 • TOEFL, Internet based – engleski jezik, i
 • GOETHE  i OSD – njemački jezik.

Termini za polaganje navedenih ispita uglavnom se organizuju jednom mjesečno u ispitnim centrima u Saraje. Detaljnije informacije o navedenim ispitima možete pronaći na oficijelnim stranicama TOEFL i OSD.

Napomena: Kurs za polaganje međunarodnog ispita nije dizajniran za sticanje znanja stranog jezika već za savladavanje same strukture i tehnike datog međunarodnog ispita.

3. SPECIJALISTIČKI KURSEVI STRANIH JEZIKA

Zainteresovani korisnici specijalističkih kurseva, u zavisnosti od individualnih potreba, imaju mogućnost pohađanja:

 • poslovno – pravnog engleskog jezika  (nivoi: B1, B2, C1 i C2), kao i
 • medicinskog njemačkog jezika (nivoi: B1, B2, C1 i C2).

Trajanje: 4 mjeseca po 4 školska časa sedmično, ukupno 60 časova u trajanju od po 45 min.

4. INSTRUKTIVNI KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA

Cilj instruktivnih kurseva engleskog jezika je pružanje podrške učenicima osnovnih i srednjih škola u savladavanju nastavnih planova i programa, kao i sticanje vještina naprednog poznavanja najrasprostranijeg svjetskog jezika.

Kurs je dizajniran za potrebe učenika od 6 do 9 razreda, kao i za učenike svih razreda gimnazije i srednjih stručnih škola. Plan i program kursa biće usklađen sa nastavnim planovima i programima učenika osnovnih i srednjih škola, a mentor je profesor sa dugogodišnjim radnim iskustvom u prosvjeti.

Trajanje: 4 mjeseca po 4 školska časa sedmično, ukupno 60 časova u trajanju od po 45 min.

 5. “ON-LINE” KURSEVI  STRANIH JEZIKA

Zbog značajnog interesovanja potencijalnih korisnika izvan Grada Zenice u okviru  Škole stranih jezika, zainteresovani imaju mogućnost učenja stranih jezika “na daljinu”, odnosno opciju  “on-line” učenja za sve nivoe poznavanja stranih jezika (A1, A2; B1, B2; C1 i C2) sa našim iskusnim profesorima za engleski, njemački, francuski i turski jezik

Trajanje: 4 mjeseca po 4 školska časa sedmično, ukupno 60 časova u trajanju od po 45 min. Trajanje kursa se definiše prema veličini grupe korisnika određenog nivoa, kao i prema potrebama i mogućnostima korisnika.

DOBITI OD KURSA

 • Kvalifikovani i stručni predavači;
 • Male grupe polaznika;
 • Korištenje savremenih metoda učenja; 
 • Redovna testiranja i ocjena napretka;
 • Usklađen program edukacije s međunarodnim ispitima;
 • Aktivno učešće polaznika u samom procesu učenja;
 • Kreativni časovi prilagođeni potrebama korisnika, kao i

ROK ZA PRIJAVE I TRAJANJE EDUKACIJE

Prijaviti se možete putem ONLINE OBRASCA.

Poziv je otvoren od dana objavljivanja do 5. februara 2017. godine.

Trajanje kurseva je  2 mjeseca, od februara do juna 2017. godine, dok će dinamika odvijanja ubrzanih kurseva biti utvrđena u dvomjesečnim periodima, odnosno prema potrebama korisnika.

Početak edukacije je predviđen za 6. februar 2016. godine i održavaće se svakim radnim danom u popodnevnim satima, u skladu s rasporedom koji će biti utvrđen sa polaznicimaa „Škole stranih jezika“.

Edukacija će se odvijati u prostorijama Centra za mlade INPUT, Mokušnice 10, Zenica

Sve dodatne informacije možete dobiti  na: 061/441-279