Ja sam Zile!


PODIJELI.

Dosad je radio većinom iza scene, pomagao drugima da steknu slavu na muzičkoj sceni u Bosni i Hercegovini. No, sada Benjamin Zilić, poznatiji kao Zile, želi se i sam dokazati i svijetu pokazati svoj talenat. Sprema nam hit pjesmu, no bolje neka vam sam predstavi svoje planove, ideje i snove.

Merak.ba: Zile, nakon dugo vremena nova pjesma. Šta si nam spremio?

Zile: „Ponosan“ je moja nova pjesma koju sam posvetio svojim prijateljima koji su bili uz mene i u dobru i u zlu. Ja sam zaista ponosan na njim, na naš rad i smatram ih svojom braćom.

Merak.ba: Ko ti je uzor u svijetu muzike?

Zile: Eminem! Mislim da je Eminem većini uzor, jer je nekako on „razbio“ stereotip da bijelci ne mogu repati poput crnaca. Nakon njega, diljem svijeta se nastao pravi boom bijelih repera širom svijeta, pa tako i u BiH. Pored Em-a, tu je u 2pac naravno.

Merak.ba: Tvoji prvi muzički koraci?

Zile: Još u osnovnoj školi sam počeo slušati rep, naravno Eminema. A svoj prvi tekst sam napisao sa 15 godina, a prvi koji ga je poslušao bio je moj prijatelj Elvedin dok smo uživali na rijeci Bosni. Zamolio me da mu odrepam taj tekst i nakon što sam odrep'o nasmijao se, ali i pohvalio. Tekst je bio pravi početnički. Ali to su mi bili prvi koraci ka daljnjem napretku. I tako sam krenuo surađivati s Nodyjem, pa Sudom i cijelom NF ekipom. Ali uvijek sam nekako radio u pozadini, nisam se puno ekponirao. Više sam pisao tekstove nego što sam repovao. Imam mnogo spremnih, napisanih tekstova.

Merak.ba: Možemo očekivati neki album od tebe ili pak singlove?

Zile: Zasad samo singlovi, a kasnije u budućnosti planiram album, kada opremim svoju sobu s nekom opremom da snimanje. Ništa specijalno, ali nešto da mogu raditi na svoju ruku, tipa ujutro kada ustanem da uradim jednu pjesmu.

Merak.ba: Šta je za tebe merak?

Zile: Za mene je merak druženje s ekipom na vikendici uz dobru hranu i piće i gitaru, naravno,  za dobru svirku.

Mi želimo mnogo sreće Ziletu, a Merak.ba nastavlja s promovisanjem mladih bosanskohercegovačkih talenata, Da biste još saznali o njima, pratite Merak.ba putem facebook-a, twitter-a i naravno redovno posjećujte naš portal.


Piše: Nino Mujkić