Izložba “Hvala vam, Zmajevi” (FOTO)


PODIJELI.

Večeras je u Muzeju grada Zenice deset zeničkih fotoreportera priredilo izložbu novinskih fotografija pod nazivom “Hvala vam, Zmajevi”.

Hvala vam, Zmajevi je kolektivna izložba zeničkih fotoreportera, koji su pratili i fotografirali našu nogometnu reprezentaciju, i dešavanja vezana za “Zmajeve”, tokom kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Prisutnima se obratio Reutersov fotoreporter Dado Ruvić koji  je istakao da je  naša reprezentacija svih ovih godina donijela svjetlo koje je nedostajalo ovom gradu, a ovom izložbom smo željeli da se zahvalimo Zmajevima što je ovaj grad postao ‘Zmajevo gnijezdo’ i da im poželimo dobrodošlicu za utakmice koje će se igrati na Bilinom polju povodom kvalifikacija za Euro 2016.

Na izložbi je predstavljeno 28 fotografija, deset fotoreportera  i to: Muahmeda Tunovića, Dade Ruvića, Kenana Uzunovića, Jasmina Imamovića, Almira Alića, Mirze Subašića, Elmedina Mehića, Ismira Sačaka, Benarisa Mahmića i Harisa Badžića.
Organizatori su rekli da će  izložba biti stalna postavka u Muzeju grada Zenice, te  da će nakon Zenice, izložbu imati mogućnost vidjeti i građani u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

merak.ba