Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena


PODIJELI.

“Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena” je kampanja  koja ima za cilj potaknuti sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno mlade, da se angažiraju na projektima u zajednici  tako što će donirati svoje vrijeme, resurse i/ili znanje radi ostvarivanja pozitivnih promjena u svojim zajednicama.  Obilježavajući   20 godina mira u BiH, cilj Izazova je da motivira 20,000 volontera da se u toku 2015. godine uključe u aktivnosti poboljšanja svojih zajednica.

Mogućnosti za volonterske akcije u zajednici su mnogostruke –  od projekata očuvanja životne sredine i akcija čišćenja, pružanja pomoći  ljudima kojima je pomoć potrebna,  mentoringa, kulturnih i zabavnih aktivnosti, ili jednostavno  pružanja ruke pomoći  da svoju zajednicu  učinite boljom.  Ambasada SAD u BiH će istaknuti  izvanredan rad svih organizacija koje će učestvovati u Izazovu, na našoj Facebook stranici “Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena”, i pozvati predstavnike svih  organizacija koje se priključe kampanji  da nam se pridruže na polugodišnjoj proslavi volontera u junu 2015. godine, i/ili završnoj svečanosti  u novembru 2015.godine.

  • Korak  #1Učešće je slobodno.  Registrirajte svoju NVO/neformalnu grupu/školu ili  ustanovu na izazov387@gmail.com i lajkaj Izazov facebook stranicu.
  • Korak  #2Izaberite da li želite učestvovati u jednoj akciji ili u cjelogodišnjoj kampanji
  • Korak  #3Pokrenite  “Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena”  u svojoj  NVO/neformalnoj grupi/školi ili  ustanovi  i motivirajte svoje volontere na pozitivni angažman!  Javljajte nam se sa informacijama o vašim aktivnostima do 31.5.2015 kako bi bili dio polugodišnje proslave. Postavljajte slike, tekstove i informacije na našu Izazov facebook stranicu.
  • Korak  #4Izaberite  najboljeg volontera/volonterku  do 31.5.2015 za uvrštavanje u  polugodišnju proslavu ili do 15.10.2015.g za završnu svečanost.

Izazovite sebe da činite dobro.
Registrirajte se i prihvatite Izazov.

Svaka NVO/neformalna grupa/škola ili  ustanova će:

  • Biti navedena kao “Šampion” u listi naših partnera
  • Dobiti certifikat o učešću
  • Vašoj NVO/neformalnoj grupi/školi ili  ustanovi ćemo zahvaliti formalno  na našim proslavama volontera
  • Svi najbolji volonteri će biti pozvani  da učestvuju u  polugodišnjoj proslavi volontera u junu 2015. godine, i/ili završnoj svečanosti  koju će organizirati Ambasada SAD u BiH

Za dodatne informacije obratite se na izazov387@gmail.com.