IV modul Akademije održivosti


PODIJELI.

15-18. juna u Sarajevu održan je četvrti  modul Akademije održivosti “Razmjena iskustava i plan održivosti” koji je dio projekta SIGN za održivost. Modulu su prisustvovala po dva predstavnika/ce organizacija učesnica.

Učesnici i učesnice su u prva dva dana podjelili svoja iskustva, na koji način i kako su prikupili finansijska sredstva u prvoj fazi svojih projekata. Od 14 organizacija koje su učesnice Akademije održivosti 9 organizacija je uspješno prikupilo potrebna sredstva. Nakon dostavljene dokumentacije o realizaciji prikupljenih sredstava Fondacija Mozaik njihov iznos uduplava. Kroz četvrti modul učesnici su stekli uvid šta je potrebno uraditi da bi  organizacija izradila svoj vlastiti plan održivosti, strategiju prikupljanja sredstava. Unaprijedili vještine potrebne za strateška promišljanja u prikupljanju sredstava i izradili draft  strategije prikupljanja sredstva za svoju organizaciju

Pored toga što su učesnici razmjenili svoja iskustva, naučili nešto novo u posljednjem modulu su ojačali partnerstva sa prisutnim predstavnicima organizacija. Učesnici su pohvalili ovaj teninig i zahvalali se Fondacija Mozaik koja je organizovala trening kao i  trenerici Željani Pjevalici koja je svoj posao odradila  profesionalno .

merak.ba