INPUT obilježio Međunarodni dan mladih


PODIJELI.

Povodom Međunarodnog dana mladih, Centar za mlade “INPUT u saradnji sa Koalicijom za borbu protiv mržnje “Positive Tolerance” u Zenici je organizovo sajam mladih poduzetnih kreativaca gdje su mladi predstavili svoje rukotvorine, poslove i ideje.

Ovaj sajam, koji se organizira treću godinu zaredom, pokazao je svoju punu opravdanost jer iz godine u godinu sve je više novih mladih poduzetnika koji predstavljaju svoje radove, ali i onih koji iz godine u godinu pokazuju svoj napredak i širenje biznisa.

U okviru sajma članovi Koalicije “Positive Tolerance” prezentirali su svoje aktivnosti s namjerom da ukažu mladim sugrađanima na važnost borbe protiv predrasuda i mržnje.

“Na ovaj način želimo da potaknemo i druge mlade ljude da vide kako oni mogu da budu korisni sebi i društvu, te da i oni steknu iskustva i eventualno osiguraju egzistenciju. Mi već imamo odličan primjer sa prošlogodišnjeg sajma kada je jedna djevojka prezentirala izradu torti i kolača, a nakon sajma ima puno više uspješnih poslova. Moram da naglasim kako je ovim sajmom puno mladih ljudi pokazalo svoju kreativnost i mi ćemo sigurno i naredne godine realizirati ovu manifestaciju”, rekao je koordinator udruženja “Input” Adi Salčinović.

Ovogodišnji “Sajam mladih poduzetnih kreativaca” održan je u pješačkoj zoni Trga Alije Izetbegovića u Zenici i privukao je pažnju brojnih građana.

Povodom Međunarodnog dana mladih, Centar za mlade “INPUT” u saradnji sa Koalicijom za borbu protiv mržnje “Positive…

Posted by Centar za mlade INPUT on 12. kolovoza 2017