Iftar sa Ljubičicama


PODIJELI.

Iako su prije godinu dana osnovani Udruženja mladih “Ljubičica” za svog djelovanja uspješno su realizovali dosta projekata. Neki od projekata su: Paket sreće, Baby bazar, Bazar prijateljstva i nade, Marka po marka život liječi, Kafa za život, Kafa sa poznatim, Školska graja, Zumba za život, Humanitarni koncert “Živi život”. UM „Ljubičica“ ima oko 150 aktivnih članica i članova, a primarni cilj je razvijanje humane svijesti kod građana i građanki u Zenici pa i šire. Prilikom osnivanja UM „Ljubičica“, članice su bile motivisane željom da učine grad Zenicu boljim mjestom za sve njegove stanovnike, da svojim znanjem i aktivnostima omoguće bolje uslove za život ljudima u stanju potrebe,  te da ta pomoć bude pravovremena i prije svega besplatna. UM “Ljubičica” već drugi put je organizovalo tradicionalni iftar za svoje aktivne članove, porodice oboljelih sugrađana sa kojima su organizovali akcije, vjerne sponzore i sve one koji su na neki način pomogli i doprinijeli uspješnom radu “Ljubičica”. Iftar je znak zahvalnosti svima koji su uz njih i pomažu na bilo koji način.

“Ako imas mnogo – daj od svog bogatstva, a ako imas malo – daj od svog srca…” moto je vrijednih Zeničanki koje broje uspješne projekte pomoći mnogima.

SPONZORI IFTARA:Restoran Tapas, Šnel d.o.o., Pekara Pruščanović, Pekara LindaPek, Pekara Ekmek, UR Fast food Urban Gril, Stomatološka ordinacija  dr .Beganović Amila , Privatna zdravstvena ustaova Medicom, Mesnica Pašalić, Hass  komerc d.o.o. , Trgovačka radnja MBA, te medijski pokrovitelji, koji stalno prate  rad UM “LJubičica” i pružaju podršku, a to su Zenicablog, Radio Q, Merak.ba i Sigma.ba

Kako je to bilo na iftaru  pogledajte foto galeriju fotografa Jasmina Hažića Blicka

redakcija merak.ba