iAkademija – Stipendija: Znanjem do uspjeha


PODIJELI.

Danas se od svakog profesionalca očekuje da sem stručnog znanja posjeduje i niz drugih vještina, poput umijeća pregovaranja, profesionalne poslovne komunikacije, uspješnog upravljanja vremenom, dobrih organizacionih sposobnosti… Te vještine možete steći putem onlajn kurseva iAkademije namjenjenih mladim ljudima u svim branšama i svih interesovanja. Radi se o alatima uspjeha koji mogu poslužiti svima bez obzira na profesiju – naše kurseve su do sada prošli preduzetniici, programeri, naučnici, aktivisti, umetnici, menadžeri i mnogi drugi. Glavni potencijal regiona su mladi obrazovani ljudi posvećeni radu i usavršanju.

U cilju podizanja kapaciteta mladih na početku karijere, iAkademija uz podršku Udruženja za jugoistočnu Evropu Univerziteta Oksford i pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda, raspisuje konkurs Znanjem do uspjeha u okviru koga će biti dodjeljeno 50 stipendija za dvomjesečni paket onlajn kurseva koji imaju za cilj da pruže znanja i tehnike neophodne pojedincu za preuzimanje aktivne uloge u pravcu razvoja svoje karijere i/ili pokretanja sopstvenog posla.

On-lajn kursevi osmišljeni su tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vrijeme kada im to najviše odgovara, pohađajući kurseve koji su nastali kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka.

Odabrani polaznici dobijaju besplatno pohađanje jednog kursa iz ponude iAkademije u trajanju od mjesec ili dva dana, zavisno od kursa. Uz to, polaznici dobijaju i blic kurs “Aktivno traženje posla” ili “Profesionalna profil slika”.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 35 godina starosti: srednjoškolci, studenti svih nivoa studija i nezaposleni. Kursevi su namjenjeni mladima u svim branšama i svih interesovanja, a “alati uspjeha” mogu poslužiti svima – od preduzetnika, do programera, naučnika, umjetnika, menadžera i dr.

Koji su kriterijumi za odabir polaznika?

Ocenjivaće se sljedeće stavke u prijavi:

 

  • Društveni aktivizam – 20%
  • Prosek ocjena – 20%
  • Ideja za razvoj karijere / biznis ideja – 60%

 

Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili potrebno je da do 15.06.2015. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDJE (očekivano vrijeme koje popunjavanje formulara zahtjeva: 10 minuta).

Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavješteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok 7 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sljedeći na rang listi.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.