Odigrana humanitarna utakmica u organizaciji OMS Zenica


PODIJELI.

Sinoć je u organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju Zenica u Gradskoj areni Zenica  priređen humanitarni malonogometni susret između romske reprezentacije Hrvatske i zajedničke ekipe imama i svećenika/ sveštenika. U uvodnom dijelu, prije samog početka malonogometnog susreta, kratko su se obratili Husein efendija Smajić u ime Međureligijskog vijeća BIH i Martin Raguž u ime Parlamenta BIH, i tim putem su učesnicima malonogometnog susreta poželjeli sreću.

Utakmica je odigrana pod sloganom: “Ujedinjeni loptom protiv nasilja, rasizma i diskriminacije”, a sav prikupljeni prihod od prodanih ulaznica je namijenjen dječijem – pedijatrijskom odjelu Kantonalne bolnice u Zenici za kupovinu inhalatora i ultrazvuka. Poruku sloge i jedinstva pokazali su i učenici Osnovne škole Miroslav Krleža koji su zajedno sa članovima Romano centra Zenica izašli na podijum i poslije u zajedničkom društvu pratili ovu utakmicu. Treba istaknuti i da ovo nije prvi put da OMS Zenica organizuje utakmicu humanitarnog karaktera. Prethodnih godina organizovali su nekoliko humanitarnih utakmica, te se polahko utakmice ovog tipa već mogu smatrati godišnjim tradicionalnim malonogometnim susretom naših vjerskih službenika.
Krajnji rezultat je bio 3:1  za zeničku ekipu, strijelci za vjerske službenike Zenice su Pranjić (2 gola) i Pašalić, te Kulagić za ekipu Roma Hrvatske.

U nastavku pogledajte GALERIJU SLIKA, zabilježenih na utakmici.

Piše: Adis Kriko