Hoće, mogu i žele- Fondacija Mozaik


PODIJELI.

Fondacija Mozaik je vodeća društveno poduzetna organizacija u regiji koja ima za cilj podstaći mlade da postignu izvrsne rezultate. Tim profesionalaca od kojih se sastoji organizacija, ulažu svoj trud i napor kako bi kreirali programe koji će doprinijeti ekonomskoj i društvenoj stabilnosti BiH i kako bi pokrenuli mlade na angažovanost u njihovim zajednicama.

mozaikKada je organizacija tek osnovana, 2002. godine, imala je za cilj samo podsticanje razvoja ruralnih mjesta, a danas joj je vizija ekonomski i društveno jaka Bosna i Hercegovina. Postala je jedna od vodećih organizacija u regiji koja pruža financijsku i savjetodavnu podršku akcijama od zajedničkog interesa širom BiH.

Poznato je da većina mladih odlazi i napušta domovinu zbog nedostatka posla. Fondacija Mozaik se bori za to da ti mladi ostanu u državi i da se stvore nova radna mjesta koja će zauzeti mladi, poduzetni ljudi koji se bore za bolju budućnost čitave zemlje. Također, Fondacija je pravi primjer uspješnog poslovanja i odgovornosti prema zajednici u kojoj  živimo i podržava rad neformalnih grupa mladih koji se bore za ekonomsku i društvenu dobit.

Podsticanjem angažovanosti mladih u njihovim zajednicama, Mozaik gradi međusobno povjerenje i nacionalni identitet u BiH.

“Hoćemo, možemo i želimo uraditi bolje i više za Bosnu i Hercegovinu”, njihov je moto. Ukoliko i vi imate ideju kako izaći iz krize ili poboljšati uvjete života u vašim zajednicama, kontakirajte Mozaik i postanite i vi dio inicijative!

 

Merak.ba