Heroji ne mogu sami


PODIJELI.

Građani/ke Bugojna odlučili su dići svoj glas i pružiti konkretnu podršku borbi za JMBG okupljanjem u utorak, 11. juna, u 5 do 12, na Gradskom trgu.

U pozivu na mirni protest na Gradskom trgu u Bugojnu, u utorak 11. juna, pet minuta do dvanest sati stoji: „Sugrađani, okupimo se i pokažimo da se u našem gradu ne spava. Svjedoci smo posljednjih dešavanja u Sarajevu, reagujmo hitno!  Pozovimo prijatelje, rodbinu, poznanike da se u što većem broju okupimo u utorak 5 do 12 kad već ne možemo u Sarajevo. Ovi problemi nisu samo problemi Sarajlija, već svih nas. PROBUDITE SE !!!“

Na protest su se odazvali i mladi i stari, zaposleni, nezaposleni, muslimani, kršćani, pravoslavci, jevreji, ateisti, svi sa jednim ciljem…ciljem borbe za one koji to ne mogu sami.

Na transparentima koje su imali, između ostalog, pisalo je „Svi za jednog, jedinstven matični broj za sve”. To je ta ideja. Bosno i Hercegovino, ne posustaj, ne odustaj, ne možeš sebi dozvoliti taj luksuz. Sada, kada je najvažnije, pokaži zube, nek drhte pred tobom. Dosta si ti drhtala!!!

Piše: L.Č.