Gradimo zajedno bolju BiH uz Vispak


PODIJELI.

Nakon što je voda OAZA osvojila drugo mjesto na Međunarodnom testiranju voda u američkom Berkeley Springsu te kafa „Zlatna džezva“ proglašena za jedan od najznačajnijih brandova u Bosni i Hercegovini, AS Grupacija nije zaboravila na važnost djelovanja u lokalnoj zajednici te uključivanja djece u cjelokupnu misiju „Gradimo zajedno bolju Bosnu i Hercegovinu!“.

U periodu od polovine februara pa do 20. marta ove godine implementiran je projekat koji korespondira misiji i viziji AS grupacije a to je unapređenje i stvaranje bolje i prosperitetnije Bosne i Hercegovine.

Kompanija Vispak, članica AS grupacije, je pokretač projekta „Gradimo zajedno bolju BiH“, te u saradnji sa djecom na području općine Zavidovići je uspješno implementirala spomenuti projekat. Djeca osnovnih škola Zavidovići i oklonih mjesta su svoju kreativnost izrazili pisajući i crtajući radove na temu „Naša tradicija uz Zlatnu džezvu“. U periodu od polovine februara pa do kraja istog mjeseca djeca svih osnovnih škola na području općine Zavidovići su imali priliku družiti se sa menadžerima kompanija Vispak te kroz radionice „Očuvajmo našu tradiciju“, razgovarati i naučiti mnogo toga o Bosni i Hercegovini, tradiciji, važnosti svega onoga što dolazi iz Bosne i Hercegovine, te tokom tih radionica prezentovan je pomenuti konkurs djeci te stavljen veliki značaj na samu njihovu afirmaciju u lokalnoj zajendici pa i šire.

Na konkurs se pristiglo oko 1000 radova,  a u petak 20.marta.2015. godine u „Domu kulture“ Zavidovići proglašeni su najbolji. Devet najboljih radova u kategoriji od prvog do devetog razreda su bili nagrađeni tabletima, a dok je ostalih 30 radova koji su osvojili 2., 3. Mjesto ili specijalnu nagradu bili nagrađeni poklon paketima od firme Vispak. Pored tih nagrada, tokom završne manifestacije kompanija Vispak je obradovala publiku raznim poklonima. Važno je napomenuti da su tačke učešća cjelokupne završne manifestacije uzela djeca osnovnih škola iz općine Zavdovići, te uz dogovor sa koordinatorima ovog projekta uspješno realizovali ovaj događaj. Također, isti dan posjetioci su mogli uživati u izložbi likovnih radova osnovaca koji su se prijavili na ovaj konkurs.

Iz kompanije „Vispak“ su istakli da je ovo pilot projekat, te da imaju namjeru da u narednom vremenskom periodu nastave sa implementacijom u drugim općinama iz razloga što je ovakav način afirmacije djece veoma bitan za razvoj Bosne i Hercegovine. Ukoliko budemo polagali veliku pažnju da djecu a i odrasle učimo da poštuju svoju domovinu i sve ono što ih veže za nju, onda tek možemo očekivati od drugih da nas poštuju. Samo takav stav naših građana može utjecati pozitivno na razvoj našeg društva. Iz firme „Vispak“ poručuju da će Zlatna džezva ostati čuvar naše tradicije te da će se članice AS grupacije – Klas, Vispak, OAZA, Sprind, Kent i mnoge druge kompanije truditi da u svakom trenutku našu BiH predstavljaju na najbolji mogući način, te da naši građani vremenom steknu naviku da je domaće, ipak, najbolje!

Piše: Zerina Muco