Edukativno – sportski kamp na Smetovima


PODIJELI.

U  organizaciji Udruženja  Zora iz Zenice uz podršku organizacije Solidar Suisse je održan drugi edukativno sportski kamp.

Kamp je bio edukativno-sportskog karaktera a obrađivane su teme iz oblasti profesionalne orijentacije, karijernog savjetovanja, timskog rada, samo spoznaje dok su treneri sportskog kluba Scorpio Smetovi proveli učesnike kroz osnove sportskog penjanja, zip line, hiking i adrenalinskog parka.

Edukativne treninge suvodili trener i Udruženja Zora, Mrevuk-a ZDK a posebnu radionicu je vodila Danijela Hamzić iz JU Služba za zapošljavanje ZDK sa kojom Zora ima izuzetno korektnu i dobru saradnju u realizaciji projekata od obostranog interesa.

Na kampu je učestvovalo 70 učenika srednjih škola iz Ze-Do kantona predstavnika Mreže vijeća učenika ZDK.

Ovi sada već peer edukatori će u narednoj školskoj 2014-2015 godini u saradnji sa Udruženjem Zora napraviti edukativne radionice u svim srednjim školama u ZDK na temu karijernog savjetovanja i pokušati naći odgovorna pitanje: Šta nakonsrednješkole?

Potrebno je naglasiti da je ovo već treća saradnja na realizaciji projekata između Zore i Mrevuk-a te da je u protekloj školskoj godini odrađenveliki broj radionica iz oblasti karijernog savjetovanja u svim gradovima Ze-Do kantona.

Dio atmosfere sa kampa možete pogledati u fotogaleriji

merak.ba