“Dubioza kolektiv” u Areni Zenica


PODIJELI.

Bend Dubioza kolektiv održaće koncert u Areni Zenica 20.12.2014 godine.

dubioza

 

Dubioza kolektiv je jedna od najpopularnijih bosanskohercegovačkih muzičkih grupa. Njihova muzika uglavnom sadrži elemente rocka i hip-hopa uz prizvuke folk muzike. Tekst pjesama je obično političkog sadržaja.

Grupa je osnovana 2003. godine od članova grupa “Gluho doba against Def Age”, Adisa Zvekića i Almira Hasanbegovića iz Zenice, i “Ornamenata”, Brane Jakubovića i Vedrana Mujagića iz Sarajeva. Kasnije, bendu se priključuju gitarista Armin Busatlić, bubnjar Senad Šuta, perkusionista Orhan Oha Maslo, te inženjer zvuka Dragan Jakubović.

U aprilu 2004. godine objavljuju svoj prvi studijski album nazvan Dubioza kolektiv. U decembru iste godine u saradnji sa Benjaminom Zephaniahom i Mush Khanom iz pakistansko-britanskog benda “Fun-da-mental” objavljuju EP Open Wide, te u junu 2006. albumDubnamite. 2008. godine izdali su svoj prvi album na bosanskom jeziku – Firma Ilegal, a do tad su isključivo pjevali na engleskom. U aprilu 2010. izdaju album 5 do 12, koji je stavljen na besplatano preuzimanje sa njihove službene internet stranice.

Merak.ba