Drugi dan sajma OPEN-s


PODIJELI.

Drugi dan  sajma OPEN-s Zenica 2013. je osim izložbeno-prodajnih aktivnosti izlagača, i veliki broj kulturno-umjetničkih dešavanja. Tokom dana je organizovana prezentacija pravljenja Ćetenije-tradicionalnog slatkog jela koji se prave od šećera,brašno i limuna. Ćetenija se pravila na našoj džinovskoj siniji-sofri promjera 5 metara. Udruženje žena “Sehara” Zenica se predstavilo sa pravljenjem Ćetenije, sa pjesmom i igrom. Sve što su vrijedne članice Sehare napravile podijeljeno je prisutnim posjetiocima sajma.Takođe, je organizovana smotra folklora gdje su se predstavili nekoliko zeničkih folklornih društava.
Organizovan je i Dječiji Sevdah Fest gdje se nekoliko mladih dječaka i djevojčica predstavilo sa interpretacijom sevdalinki. Sajam OPEN-s ima veliki broj sadržaja, a dokaz tome je i organizovanje besplatnog mjerenja šećera u krvi koje je zajedno organizovala Direkcija sajma, udruženje dijabetičara Zenica i sponzor koji je obezbjedio potrebnu opremu i materijal gosp. Senad Bejtić vlasnik firme Una-bilje iz Bihaća. Vrijedni volonteri udruženja dijabetičara Zenica su tokom dana izmjerili za nekoliko stotina posjetioca sajma kolićinu šećera u krvi. Takođe će i sutra biti nastavljena ista aktivnost, na sajmu OPEN-s u velikom šatoru. Danas je bilo veoma lijepo vrijeme, i tokom dana je hiljade posjetioca posjetilo sajmište. Zadovoljni izlagači i zadovoljni posjetioci sajma su velika satisfakcija vrijednim članovima Direkcije sajma OPEN-s.

NAJAVA: Program za 3.dan sajma OPEN-s:
11:00 sati- Muzička manifestacija:Folk revija komšija. Učesnici:BZK Preporod Vitez, BZK Preporod Busovača, BZK Preporod Zenica i KUD Biser-Donje Moštre.
11:00 sati- mjerenje šećera u krvi-Lokacija- šatorski kompleks sajma OPEN-s