Drevna kineska vještina uređenja prostora: Feng Shui


PODIJELI.

Donosimo vam savjete, kako uz pomoć drevne, kineske vještine uređenja prostora, možete učiniti da energije u njemu, budu harmonične.

Feng Shui preporučujemo da u prostoru, u kojem boravite ili radite, imate drvene površine (sto, stolice, ormare,..itd.) i prirodne materijale,jer oni privlače bogatstvo i sreću. Takođe, dobra je stvar da u istom prostoru imate i dekorativne materijale od drveta. Ako uz to dodate neki predmet u zelenoj boji (zavjese, pokrivače, ukrase, lampe,…itd.), prostor će izgledati i udobnije i toplije i biće pun nove, pozitivne energije.

Ako nešto počinjete u životu, odaberite pastelne tonove za vaš prostor, jarke boje koje pomažu bržem napretku,, a svi oni koji privode nešto kraju (ispite, diplomski ispit,..itd.), neka koriste tamne nijanse boja.

Za sreću u životu dovoljno je da u vašem prostoru bude samo jedna sobna biljka, koja svojim prisustvom ujedno priziva i prirodu u prostor.

Kombinacija smeđe i zelene boje, čini prostor toplijim i više izbalansiranim, uklanja stres i nervozu, te priziva osjećaje udobnosti i sigurnosti.

Atraktivna ljubičasta boja u kombinaciji sa zelenom donosi zdravlje i bogatstvo. Dok, svi oni koji teže eleganciji u prostoru, u kojem najviše borave, trebaju kombinovati zlatne, žute i narandžaste tonove, sa ljubičastom i crnom.

Smeđom bojom možete obojiti i zidove i podove, što prostoru daje dodatnu toplinu i balans, a time i vašem životu.

Ukoliko u svaku prostoriju gdje boravite stavite bilo koju figuru od drveta, vaš je prostor spreman za privlačenje uspjeha.

Piše: Amela Hajdarević Strutinski