DOBRO za filantropiju


PODIJELI.

Postoji li i u vašoj zajednici osoba ili udruženje koje djeluje i pomaže drugima, pri tome ne gledajući svoju korist? Želite li takvim ljudima staviti do znanja da cijenite njihov rad u zajednici i na neki ih način nagraditi za sve što su učinili? Idealan način za to je da ih nominirate za nagradu DOBRO. Ovu nagradu dodjeljuje fondacija Mozaik osobama koje su svojim radom, trudom i zalaganjem pomagale svoje mjesne zajednice i podsticale druge da čine isto. Na ovaj način promoviše se i društvena odgovornost u Bosni i Hercegovini. Od 2008. godine pa do danas ostavrio se ogroman napredak. O tome govori i činjenica da je 2008. godine za nagradu DOBRO nominirano svega 33 kompanije a tri godine poslije 157. To, dakle, znači da se interesovanje za društveno-korisni rad značajno povećalo.

Ovogodišnja nagrada želi da stavi fokus na dobrotu i solidarnost u BiH, te da oda priznanje, na taj način, solidarnim građanima Bosne i Hercegovine za njihov nesebični rad. Ovom nagradom podstiču se i drugi da čine dobra djela, te da krenu stopama dobra i pomognu svojim zajednicama u razvoju.

 

Obrazac za prijavu možete naći na www.dobro.mozaik.ba. Obrazac za nominaciju možete popuniti do 15. 09. 2014. Činite dobro!merak.ba