Dobro se dobrim vraća?


PODIJELI.

Ponašanje ljudskog roda tema je raznih filozofskih rasprava i predmet mnogih znanstvenih istraživanje. Mnogi su tako znanstvenici, u posljednjih nekoliko godina, proučavali utjecaj dobrih dijela na ljudski život. Zaključci su bili zapanjujući, altruizam zaista utječe na naše zdravlje i dugovječnost.

Naš mozak je isprogramiran tako da posjedujemo želju nesebično pomagati drugima, pokazale su ranije faze studija, dok su kasnije pokazale da altruizam značajno smanjuje nivo stresa, glavnog uzročnika većine bolesti, a samim time i značajno mijenja našu fiziologiju.

Što je to u nama što nas tjera da nesebično pomažemo drugima ne misleći prvo na sebe i svoj život? Mnogi odvajaju i samo jednu minutu dnevno u svom užurbanom ritmu kako bi podigli smeće s ulice, nekome priskočili u pomoć, bilo da su pustili nekog preko reda, pomogli mu prijeći ulicu ili nosili teške vrećice bez da traže nešto zauzvrat. Isplati li se zaista činiti dobro jer se ono dobrim i vraća ili je ta stara izreka samo funkcionirala u neko drugo, prošlo doba? Je li nam dovoljna nagrada sreća drugih ili tražimo nešto više? Odgovor potražite u ovoj tajlandskoj reklami za životno osiguranje.