Dobri ljudi Turske u Zenici


PODIJELI.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je četvrtog dana manifestacije “Dani Republike Turske u Zenici” imala dvije aktivnosti. Jedna aktivnost je bila posjeta JU Dom i Porodica sa oficirima Turske vojne misije. Druga aktivnost-manifestacija bio je 2. Međunarodni turnir u tavli koji je organizovan u Muzeju Grada Zenice (Klub) 20.05.2013 godine, zahvaljujući tavla klubu “Uskudar” iz Zenice i Mostovima Prijateljstva

Na turniru je učestvovalo 14 takmičara. Poslije nekoliko sati dobre igre dobili smo i pobjednika Anesa Polimca. Pobjedniku je uručen pehar, a takođe će dobiti i veoma kvalitetnu tavlu, kao nagradu za prvo mjesto. Cilj organizovanja turnira u tavli jeste prije svega druženje, igra i sklapanje novih prijateljstava.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica danas je zajedno sa oficirima Turske vojne misije u BiH posjetila JU Dom i Porodicu. Direktor JU “Dom i Porodica” Branko Dilber se zahvalio na posjeti, i zahvalio se za sve ono što su vojnici Turske vojne misije uradili u proteklih 20 godina  za Dom i Porodicu. Evocirane su uspomene na 1993 godinu, kada su turski vojnici dijelili svoju hranu-obroke sa djecom iz Doma, jer je u tom periodu bila velika nestašica u hrani.

Delegacija Mostova i Turske vojne misije je mališanima uručila i skromne poklone (igračke,slatkiše i dr). I Mostovi Prijateljstva će uvijek biti na usluzi mališanima i neke od aktivnosti u budućem periodu biti će vezane za Dom i Porodicu.

Foto: Jasmin Blicko Hadžić

Press služba Mostova Prijateljstva