Dječija mašta i hrabrost učinili su nas ponosnima


PODIJELI.

Ne znam da li je ovo najznačajniji događaj koji se desio u posljednje vrijeme, ali znam da je za puno njih bio najznačajniji događaj u njihovim životima. Jedno po jedno, sa puno straha, nade i uzbuđenja izlazili su na scenu i poklanjali nam svoje snove, svoju maštu, svoje stihove.

Naime, Udruženje za djecu i mlade “Nominativ” organizovalo je Treće veče poezije “Ilidžo, u srcu i stihu te nosim“. Učenici su nam poklonili najljepše rime i odveli nas u jedan drugi, ljepši svijet. U prepunoj sali odzvanjali su uzbuđeni dječiji glasići iz kojih se čuo ponos, glasići koji su slikali najljepše pejzaže, glasići koji su nam podarili najljepše zvukove, zvukove kakve samo mogu proizvesti dječija mašta i dječija nada. A ta dječija mašta stizala je i do nas, starijih, koji smo bez daha slušali, divili se njihovoj hrabrosti, njihovom ponosu i njihovoj mašti.

Suze na našim licima otkrivale su oduševljene, oduševljenje zbog saznanja kakve generacije dolaze, oduševljenje zbog shvatanja da sadašnje generacije nisu izgubljene, oduševljenje zbog njih, onih koji su svoju dušu utkali u nekoliko rimovanih riječi i tako nam pokazali kako se voli, nada i mašta.

Piše: Nermina Alihodžić-Usejnovski