Dani Republike Turske u Zenici


PODIJELI.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH – Zenica organizovala je danas u 10:00 sati u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta – cafe Cabaret press konferenciju. Predmet današnje press konferencije je predstavljanje aktivnosti koje će biti realizovane tokom manifestacije“Dani Republike Turske u Zenici”, povodom  19.maja – Dana omladine i sporta i 20 godina od dolaska Turske vojne misije u BiH i Zenicu.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica već treću godinu zaredom organizuje manifestaciju “Dani Republike Turske u Zenici”. Kao izvršni menadžeri Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH – Zenica, Jamsin Imamović i Melih Karan, uz veliki tim ljudi potrudili su se da ova manifestacija  i ove godine kao i prethodnih doživi uspjeh. Potrebno je spomenuti i akciju “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan” koji će se održati 18. maja 2013. godine širom cijele BiH sa početkom u 10:00 sati, a startno mjesto za grad Zenicu  je  Turska česma.

U Okviru manifestacije „Dani Republike Turske u Zenici“ planirane su razne aktivnosti, od kulturnih – promocija knjiga, fotografija, do sportskih – turnir u malom nogometu, košarkaški turnir, te radne aktivnosti vezane za obnovu i adaptaciju dječijeg igrališta i obnovu Turske česme i drugo. Ono što će privući široke mase je koncert, koji je planiran za 21. maj na Trgu Alije Izetbegovića na kojem će učestvovati Armin Muzaferija, Divanhana i Elvin Kadrić – Kadra. Kao dodatno iznenađenje,  nakon koncerta je planiran vatromet.

Manifestacija je zaista bogata raznim sadržajima, posjetite i učestvujte u nekima od njih. Sve pohvale organizatorima, a mi ćemo se potruditi da popratimo što veći broj aktivnosti.
Piše: L.Č.