Dan pobjede Republike Turske u Zenici


PODIJELI.

Povodom Dana pobjede Republike Turske (Zafer Bayram) Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH Zenica, je organizovala sportsko-promotivnu manifestaciju na Kamberovića polju u Zenici na , lokaciji Turski park. Manifestaciji je prisustvovao i komandant turske vojne misije u BiH, gospodin Fatih Ilhan koji završava svoju dužnost u BiH, a prilikom čega mu je uručena zlatna plaketa PRIJATELJ BiH, za veliki doprinos u jačanju prijateljstva i bratstva između BiH i Republike Turske.

U njegovu čast, i u čast na prijateljstvo BiH i Republike Turske, članovi  Mostova prijeteljstva BiH su napravili grafit državnih zastava BiH i Republike Turske sa natpisom Tursko-bosanski park prijateljstva, čija je veličina oko 20m². Vrijedni članovi Mostova Prijateljstva su ovaj grafit pravili puna 2 dana.
Također je održana i revijalna utakmica u malom nogometu između turske i bosanske vojske, čiji je krajnji rezultat bio izjednačen (7:7), iako je najbitniji faktor ove revijalne utakmice druženje i fair play. Također je održan revijalni turnir u drevnoj igri tavla kao i prezentacija šaha sa velikim figurama, a prvi par poteza napravili su brigadir Fatih i major Dugonjić (BiH Armija). Predstavnik Mostova Prijateljstva komandantu Fatihu Ilhanu je uručio i člansku kartu Asocijacije Mostovi Prijateljstva sa statusom počasnog člana.

Ovo je samo još jedna manifestacija u nizu drugih koju je Asocijacija Mostovi Prijateljstva priredila u čast Republike Turske i turske vojne misije u BiH kao znak zahvalnosti za njihovu nesebičnu pomoć, solidarnost i prijateljstvo.

merak.ba