Daj sebi šansu- stipendije Fondacije Bosana


PODIJELI.

Bosana Foundation koja djeluje već par godina   raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog (I) ciklusa studija sa područja Bosne i Hercegovine za akademsku 2014/15. godinu.

Pravo apliciranja imajuredovni studenti, državljani Bosne i Hercegovine, koji studiraju na jednom od državnih fakulteta, nisu stariji od 21 godinu, ako upisuju prvu godinu studija ili nisu stariji od 25 godina za ostale godine studija, nisu studenti završnih godina studija i tokom studija nisu obnovili više od jedne godine”, navodi se u konkursu.
Za stipendiju imaju prednost kandidati koji su trenutno  smješteni u domu ili su prije bili smješteni u domu, pedagoškoj zajednici, hraniteljskoj porodici  ili nekoj drugoj ustanovi.

Kriteriji za dodjelu stipendija su: opći uspjeh iz srednje škole, prosjek ocjena svih položenih ispita (za studente ostalih godina), nagrade, priznanja, osvojena mjesta na takmičenjima, socijalni status i sl.

Prijave na konkurs podnose se na online obrascu koji se može preuzeti na web stranici Bosana Fondacije (www.bosanfoundation.org). Prijava za stipendiju se popunjava elektronski zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom.

Prijave za stipendiju se mogu izvršiti do 15 augusta 2014. godine.

Prijaviti se možete putem priloženog link

merak.ba