Čarobni napitak


PODIJELI.

Želite da pobijedite prehladu, da pojačate imunitet i osvježite tijelo i duh, onda za vas imamo jedan nevjerovatan prijedlog. Za sve vas kojima je dosta šmrcanja, kašljanja i nepodnošljivih temperatura, obavezno probajte sljedeći lijek.

U mix koji vas vraća u život ide 5 namirnica koje imaju najveće preporuke nutricionista diljem svijeta, a to su limun, cimet, đumbir, pekmez i zeleni čaj. Za podizanje imuniteta uveliko će poslužiti đumbir, za popravljanje krvne slike pekmez, a resorpciju potrebnih komponenti potpomaže citrus-limun. Pored svih navedenih ljekovitih dejstava, ovaj napitak vam nudi i prijeko potrebno osvježenje.

Sastojci:

  • 1 limun,
  • filđan pekmeza,
  • ½ male kašike cimeta,
  • komadić đumbira (veličine 2-3 cm), i
  • šolja zelenog čaja + voda.

Priprema:

Uzmite flašu od 0,5 l i u nju sipajte pekmez i iscijeđeni limun. Nakon toga narendajte pomenutu količinu đumira, a zatim ubacite cimet, i sve to sperite sa šoljom zelenog čaja i dopunite sa vodom. Na posljetku sve dobro promućkajte, i vaš napitak je spreman za konzumiranje.

Ovaj mix koji svojim ukusom podsjeća na sok, možete ispijati tokom cijelog dana. Pakovanje ovog domaćeg lijeka je praktično, pa ga možete nositi i na posao, ili u školu.

Više nema izgovora, budite zdravi.

Piše: Uzejfa Adilović