Bosna i Hercegovina se budi i pomaže sama sebi


PODIJELI.

Nedavno je Bosnu i Hercegovinu posjetio Recep Tayyip Erdoğan, neka je. Kamo lijepe sreće da svake sedmice dolaze predstavnici neke moćne države. Da hoće tako doći i Putin, Angela Merkel, Obama… Sve bi mi njih dobro dočekali.

Mada, ne pomažu nam Bog zna koliko posjete državnika. Eto, ni papina posjeta nije donijela nekog osjetnog pomaka, opet se svađamo. Ne može to tako brzo, ne može preko noći biti bolje. Ali, radi li iko od odgovornih ljudi na tome da bude bolje? Slabo.

Nažalost, svako malo nas u Bosni i Hercegovini, ujedini neka nesreća. Čujemo da je neko blestan, pa svi potrčimo da mu pomognemo da skupi novac za liječenje. Eto, i prošle godine u maju, one poplave i klizišta opet ujediniše narod Bosne i Hercegovine.

Šta nam je pa se svađamo kad nam je sve potaman? Kad nas, osim bijede, ništa ne tare. Što i zdravi, bez poplava, bez klizišta nismo složni? Što ne pomažemo jedni drugima?
Ama pomažemo. Najbolje su radnici fabrike detrdženata Dite osjetili šta znači složnost naroda u Bosni i Hercegovini, samo kad proradi onaj naš inat u nama.

Evo sad se pojavila i facebook stranica Dignimo Agrokomerc po uzoru na Ditu.

Jedno je sigurno, ne kupiše državnici ništa od naših domaćih proizvoda, da ponesu kao suvenir u svoje domove. Ali hajde, nisu ni dužni. Ali što mi ne punismo do sad svoje domove suvenirima domaće proizvodnje? Počeli smo kupovati, valjda nije kasno.

Kupuj domaće! Dokaži da voliš ljude, ne državu, nego ljude koji proizvode ono što nama treba. Naše je samo da malo pažljivije pogledamo police sa artiklima, razgrnemo uvežene proizvode, i svoje korpe punimo onim iz Bosne i Hercegovine, zbog ljudi, pa i zbog Bosne i Hercegovine, pozitivne Bosne i Hercegovine koja će ispuniti oštre kriterije roditelja, da požele da im i djeca tu žive. Ne čekajmo na druge, pomozimo sami sebi.

O Agrokomercu pogledajte u videu ispod.

Merak.ba  

Pozitivna BiH