Bil Gejts: Prihvatite ova pravila i uspjećete u životu!


PODIJELI.
Bil Gejts, biznismen i osnivač kompanije Microsoft i najbogatiji Amerikanac, održao je govor u srednjoj školi o 11 stvari koje niste i nećete naučiti u školi.Pravilo 1

: Život nije fer, navikni se na to!

Pravilo 2: Svijet ne interesuje tvoje samopoštovanje. Svijet te prihvata ako postigneš nešto, prije nego što počneš dobro da se osjećaš u svojoj koži.
Pravilo 3: Nećeš zarađivati 60,000 dolara godišnje čim izađeš iz srednje škole. Nećeš biti potpredsjednik sa službenim telefonom, sve dok to ne zaradiš.
Pravilo 4: Ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj da dobiješ šefa.
Pravilo 5: Pečenje hamburgera ti nije ispod časti. Tvoji preci su imali drugu riječ za pečenje hamburgera: zvali su to prilikom.
Pravilo 6: Ako pogriješiš, nisu tvoji roditelji krivi, ne kukaj nad svojim greškama, uči iz njih.
Pravilo 7: Prije tvog rođenja tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odjeće i slušanja tebe kako pričaš kako si cool. Zato prije nego spasiš šume od parazita pokušaj da složiš orman u svojoj sobi.
Pravilo 8: Tvoja škola ima način za rješavanje i pobjednika i gubitnika, život nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocene i daju ti bezbroj prilika da daš pravi odgovor, ali to nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.
Pravilo 9: Život nije podeljen u semestre. Nema slobodnog ljeta i vrlo malo zaposlenih je zainteresovano da ti pomogne da nađeš sebe. To čini u svoje slobodno vrijeme.
Pravilo 10: Televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju da napuste kafić i odu na posao.
Pravilo 11: Budi ljubazan prema štreberima. Velike su šanse da ćeš raditi za jednog