BiH osvaja Moskvu!


PODIJELI.

Polovinom mjeseca maja acapella grupa „Bel Canto“, pokupila je svoje stvari i sa perona 1 Autobuske stanice u Zenici, zaputila se putem velike Moskve. Sve su pripreme izvršene, pjesme izvježbane i naoružani dobrom pjesmom i zarazno veselim raspoloženjem krenuli su sa skromnom misijom, a to je da se pojave i učestvuju na manifestaciji „Dani slavenske kulture“ u Moskvi i to kao jedini predstavnici BiH u kategoriji vokalnih ansambala.

Bez obzira na njihova skromna nadanja, redakcija magazina Merak.ba, bila je uvjerena u njihov neminovni uspjeh. Zaista bi bilo iznenađujuće da ovakva originalnost i talent prođu nenagrađeni. Ono što smo svi očekivali se naposlijetku i desilo, „Bel Canto“ osvaja 1. mjesto u kategoriji “Vokalno – estradni ansambli”. Ali to nije sve, da stvar bude još bolja, oni osvajaju i specijalnu nagradu Komiteta moskvoskog za kolektivizam i kreativnost. Članica ove grupe,jazz alt, Mima Kemez kaže: „Ova specijalna nagrada Komiteta uopšte nije bila planirana od strane organizatora, ali s obzirom da smo, kako kažu oni, ostavili predivan utisak i na publiku i na žiri, odlučili su nas počastiti sa još jednim priznanjem i da upravo mi, budemo ti koji će završiti cijeli festival“.

SLIKA4

Pored diploma, Moskvovčani su učesnike festivala nagradili sa njihovim nacionalnim poklonima, babuškama, ručnim radovima i umjetničkim slikama. „Bel Canto“ je bogatiji za još jedno iskustvo, a mi im želimo da nastave da nižu svoje uspjehe.

Piše: L.Č.