Biciklistička manifestacija „Ulicama Zenice“


PODIJELI.

Biciklistički klub “Zenica bio je organizator 4. Međunarodne biciklističke utrke “Ulicama Zenice” (37. trka “Oslobođenje Zenice”) i Brdskog prvenstva Bosne i Hercegovine, Prvenstvo premijer lige, koje je i ove, baš kao i prošle godine, okupilo takmičare iz cijele regije.
Načelnik Općine Zenica, Husejin Smajlović je otvorio takmičenje u biciklizmu i rekao je da je ova utrka samo uvod u sportska dešavanja u Zenici.

U utrci „Ulicama Zenice“ u kategoriji mlađih kadeta, prvo mjesto je osvojio Arijan Cindrić iz Vinkovaca, dok su drugo i treće mjesto osvojili njegove kolege iz istog kluba Stjepan Džalto i Ivan Preši.U kategoriji kadeta prvo mjesto je osvojio Nedžad Mahmić iz Bosanke Krupe, drugo mjesto  Fran Lubarić iz Vinkovaca, a treće mjesto je osvojio Isak Muslić iz Bihaća. U kategoriji juniora prvo mjesto je osvojio Filip Čengić, te drugo i treće mjesto Zvonimir Jelinić i Dušan Kalaba.

U brdskoj utrci kategorije U23, prvo mjesto je osvojio  Mensur Čorić iz Tuzle, drugo mjesto Miloš Nikčević iz Nikšića, dok je treće mjesto osvojio Mujo Kurtović iz Tuzle.

Organizatori ističu da su prezadovoljni odzivom takmičara kao i kompletnom organizacijom i nadaju se još većem odzivu slijedeće godine.

redakcija merak.ba