Baletna predstava odigrana po prvi put u Kaknju


PODIJELI.

Predstava „Uspavana ljepotica“ u produkciji „Ars Centra“ PU Osnovne baletne i muzičke škole Zenica i Baletnog studia Zenica i Kakanj, premijerno je izvedena u Kaknju 09.05. 2015.god. Nakon Zenice gdje je u prepunoj sali BNP-a publika istinski uživala u bajkovitoj predstavi, Ars balerine su nagrađene velikim aplauzima i u punoj sali JU za kulturu i obrazovanje Kakanj.
Program večeri baleta u Kaknju bio je sastavljen iz dva dijela. U prvom dijelu programa publika je mogla vidjeti balerine i baletana koji su nas predstavljali na evropskom plesnom takmičenju ove godine u Bugarskoj koji su osvojili tri zlatne , dvije bronzane i dvije srebrne medalje, te su se posebno najavile balerine Dzena Sačak i Iskra Nadzak koje ove godine jedine iz naše države brane zastavu BiH na svjetskom plesnom takmičenju DWC – Rumunija juni 2015.

„Ovo je veče baleta, možemo slobodno reći BiH, jer su ovo djevojčice koje će predstavljati ne samo našu školu, grad, nego i našu državu , BiH, na svjetskom plesnom takmičenju u Rumuniji. Ponosni smo na vas drage djevojčice …“ izjavila je između ostalog direktorica PU Osnovne baletne i muzičke škole Biljana Trifković, te pozvala publiku na aplauz podrške za naše BiH predtavnice.Uslijedio je iskreni i gromoglasni aplauz u sali Kulturnog doma Kakanj, koje će djevojčice sigurno pamtiti.
Nakon revijalnog programa, publika je uživala u baletnoj predstavi „ Uspavana ljepotica“ i nesebično nagradila punu scenu malih i velikih balerina na završnoj kodi – poklonu.

Iz Ars Centra su zadovoljni i predstavom i odzivom publike , te se nadaju da će u idućoj školskoj godini biti još više djece zainteresovano za baletnu umjetnost, jer su u ovoj godini doista pokazali vrijednosti ove umjetnosti, te uložili veliki trud i zalaganje kako bi balet zauzeo posebno mjesto među ostalim građanstvu više poznatim vrstama umjetnosti. Kazala je direktorica Biljana Trifković, i dodala, da je ovo bio zajednički projekat dva grada na koji su ponosni, jer je upotpunosti završen uspješno, ali da za iduću godinu planiraju dvije različite predstave, jednu sa djecom iz Kaknja, drugu sa djecom iz Zenice, kako bi se izbjegli dodatni troškovi i Arsa ali i roditelja, te da bi se lakše organizovali oko proba i odigravanja predstava.Veća brojnost djece u oba Baletna studia omogućiće dvije predstave u isto vrijeme. Takođe, iz Arsa poručuju roditeljima koji su pokazali da su dobri saradnici i najveća podrška Ars timu „Hvala vam u ime nas i vaše djece jer samo zajedno smo mogli napraviti ovako lijepu priču u kojoj smo svi zajedno uživali, a djeca sigurno i najviše.
Nakon predstave djeci je priređena zakuska koju je obezbjedio kakanjski privrednik Avdo Delibašić, kojem se Ars tim zahvaljuje u ime svih učesnika jer su djeca uživala u slatkim i slanim jelima i sokićima. Zahvalnica iz Ars-a ide i firmama koje su odkupile određen broj karata za svoje uposlenike Termoelektrana Kakanj i Rudnik Mrkog ugla Kakanj.
Ars tim u nastavku do kraja školske godine planira sa predstavom „Uspavana ljepotica“ obići još neke gradove u centralnoj Bosni, ali sa suženim brojem učesnika predstave , sa ciljem da se promoviše baletna umjetnost, koja još uvijek nema mjesto koje zaslužuje, rekli su nam u Ars Centru.

Fotografije sa probe, nastupa i nakon predstave

Zahvaljujemo se:

– Kulturnom domu Kakanj na lijepoj saradnji,…

Posted by Baletno Muzička Škola on 10. Maj 2015