Avantura sa BosanAS


PODIJELI.

Najvrijednije bogastvo u životu jednog čovjeka predstavljaju ljudi koji su s njim i iskustvo koje stekne kroz život. Ovaj vikend Fondacija Bosana je, u saradnji sa udruženjem  Natura AS,  organizovala „Team building“  jer  su uvidjeli vrijednost i potrebu za ovakvim skupovima i druženjem.  Cilj  je da  se studenti Bosana Foundation druže i ostvare međusobnu vezu, povjerenje da imaju pravi osjećaj jedne porodice, da upoznaju prirode Bosne i Hercegovine, da vide koje su im granice, da sebe pobjede i  da zajedno sa drugima postignu veće uspjehe. Imali su priliku vidjeti i uvjeriti se da je ostvarivo sve ono što su smatrali nemogućim i nerealnim.

Trideset studenata koje finansira Fondacija Bosana je imalo priliku da u protekla dva dana druženja  uživa u planinarskoj turi Umoljan – Lukomir – Etno selo -Umoljani i raftingu na Neretvi. Predsjednica Bosana Foundation Senita Slipac  nam je rekla  da joj je jako bitno da se studenti međusobno upoznaju sa studentima iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i da steknu nova poznanstva i razmjene iskustva. Većina Bosaninih studenata nije imala priliku da posjeti Lukomir, i da uživa u raftingu na Neretvi, ali im je Bosana ovom prilikom to omogućila.

Bitno  je naglasiti da je Bosana Foundation registrovana 2010. godine i da sad u maju obilježava četiri godine postojanja. Bosana Foundation finansira 38 studenta iz 13 gradova Bosne i Hercegovine. Studenti  Bosana Foundation su prezadovoljni organizacijom i načinom rada, kako ističu da su nakon ovog avantursitičkog druženja stekli nove prijatelje i  samopouzdanje.
U prilogu pogledajte fotogaleriju kako je to bilo.

Više fotografija pogledajte u priloženom linku 

merak.ba