Akcija prikupljanja knjiga za prijatelje iz Tutina


PODIJELI.

Omladinski odbor Međureligijskog vijeća Zenica u saradnji sa Vijećem studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, organizuje akciju prikupljanja knjiga za učenike Medrese u Tutinu. Radi manjaka ženske djece koja su upisivala srednje škole i radi siromaštva koji je zahvatio taj grad, prijatelji iz Turske, prepoznavši glavni problem u ovom gradu, odlučili su za njih i njihovo stanovništvu izgraditi Žensku Medresu kao obrazovnu ustanovu.

U ovoj Medresi, mjesto mogu pronaći i djeca koja nisu bila u mogućnosti da nastave svoje školovanje radi ekonomski nepovoljne situacije, jer je u njoj obezbijeđeno besplatno školovanje, boravak, ishrana i stručna literatura. Međutim, postoji još jedan problem s’ kojim se suočavaju učenice i ostali građani i građanke ovog grada, a to je nedostatak biblioteke i bibliotečke građe pomoću koje će povećati i usavršiti svoje znanje. Jer, „Znanje je moć“ i povećavanjem mogućnosti za znanjem i učenjem građane Tutina će mo potpomoći, između ostalog, pronalaženjem idealnog način za poboljšanje ekonomske situacije u ovom gradu. Pomozimo našim sestrama i prijateljima da se odazovu prvom Božijem naređenju „Uči i čitaj u ime Gospodara koji stvara…“ i poklonimo nekoliko knjiga u skladu sa ličnim mogućnostima.

Na ovaj način ćemo im, također, omogućiti čitanje na bosanskom jeziku, koji oni izuzetno cijene. Nekad je neko rekao :“Knjiga je vrednija od svih spomenika ukrašenih slikama, reljefom i duborezom, jer ona sama gradi spomenike u srcu onog ko je čita“. Naša poruka je da kad već ne možemo graditi česme, turbeta, spomen obilježja, onda gradimo i jačajmo veze sa našim vršnjacima iz Sandžaka.

Svoje knjige možete donijeti na dva mjesta od srijede 3.decembra 2014. u periodu od 09:00 do 15:00h.

1. Recepcija Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica, prof. Juraja Neidharta br. 15
2. Ured mladih Međureligijskog vijeća Zenica, Zgrada Ministarstva obrazovanja ZDK – preko puta Industrijske škole, kancelarija br.13. (u slučaju da niko ne bude u kancelariji, knjige možete ostaviti kod portira, uz napomenu da su za MRV).

Kontakt osoba za sve informacije Adisa Softić, kontakt telefon: 062/113 -874