Access – učenje engleskog jezika


PODIJELI.

Danas je u Elči-Ibrahim pašinoj medresi u Travniku upriličena svečana dodjela certifikata za 110 učenika iz šest medresa u Bosni i Hercegovini. Ovoj svečanosti prisustvovali su američki ambasador u BiH Patrik Mun, , reisu-l-ulema Islamske zajednice, Husein Kavazović, premijer i načelnik općine Travnik, kao i svi oni koji su uzeli učešće u programu Access – učenje engleskog jezika.

U svom obraćanju ambasador Mun je izrazio zadovoljstvo i sreću što su učenici imali priliku da, pored učenja engleskog jezika, saznaju više o kulturi i historiji Sjedinjenih Američkih Država. Također je poslao poruku sa naglaskom da mladi trebaju voditi zemlju u bolju budućnost i da su oni ti koji mogu promijeniti današnju situaciju u BiH.

Prisutnima se obratio i reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein Kavazović i izrazio zahvalnost američkom narodu koji je pomogao BiH u najtežim trenucima, u vrijeme rata.

Prelijepo je vidjeti 110 mladih pametnih glavica sa osmijehom na licu kojim šalju pozitivnu poruku i šire optimizam na svakog s kim dođu u susret.

Piše: S.A.