Academy387 – centar za edukaciju IT kadrova


PODIJELI.

Sarajevski tehnološki park HUB387 predstavlja novu kariku u svom nastojanju da kreira nove prilike i radna mjesta u Bosni i Hercegovini. Riječ je dugoročnom projektu Academy387 – centru za edukaciju i usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija.

“Academy387 je novi koncept prenosa znanja i vještina, modeliran po najuspješnijim američkim edukacijskim platformama. Cilj nam je u najkraćem roku osposobiti osoblje za konstantne izazove koje nameće oblast informacionih tehnologija, te učiniti ih kompetitivnim na tržištu rada”, ističe Edin Saračević, osnivač HUB387

Cilj Academy387 je stvaranje edukativne platforme koja će kroz intenzivne i praktično orijentirane kurseve prenositi znanja i vještine neophodne da bi domaći IT profesionalci uspjeli na globalnom tržištu. Predavače će činiti dokazani stručnjaci iz cijelog svijeta, iz različitih oblasti relevantnih za IT biznis.

“U razgovoru sa IT kompanijama u BiH primijetili smo nedostatak specijaliziranog kadra, te da je proces treninga i usavršavanja osoblja najčešće prepušten na volju i mogućnosti individualnih kompanija. Zato smo se odlučili na ovaj iskorak, jer želimo domaćim kompanijama olakšati plasman na svjetsko tržište”, kazala je Ines Avdić, koordinatorica programa u Academy387

Pored kurseva koje će sama ponuditi, Academy387 nudi i platformu za stručnjake koje žele podijeliti svoje znanje. Svaki ekspert vrlo jednostavno može ponuditi svoj kurs, a ukoliko dobije dovoljno prijava od strane korisnika, prelazi se u fazu realizacije.

“Nadamo se da ćemo ovim projektom pomoći ljudima u potrazi za boljim poslom, našim kompanijama u potrazi za kadrom, a cijeloj BiH u jačanju IT industrije“, izjavio je Kenan Salihbegović, HUB387 Marketing Manager

Važno je naglasiti da će studenti imati posebne popuste za pohađanje kurseva, a Akademija će omogućiti fleksibilne modele plaćanja za pojedince i kompanije.

HUB387, je prvi tehnološki park u centru Sarajeva. Od jeseni 2013, kada je otvoren, postao je dom za više od 14 IT kompanija. Koncept HUB387 je okupljanje regionalne IT komune s ciljem izgradnje potentnijeg IT ekosistema, pospješujući saradnju, inkubaciju i brzi transfer znanja, kao i stvaranje klime koja ohrabruje inovacije i poduzetništvo.

klix.ba/merak.ba