A znam, to je ona ptica beep beep


PODIJELI.

Dva lika koja zabavljaju cijeli svijet već godinama su: Kojot i Ptica Trkačica. Radnja crtanog filma je vrlo jednostavna. Imamo Pticu koja je brža od svega i Kojota koji je ganja svaki dan kako bi došao do hrane.

Ptici Trkačici, iako se uvijek nalazi na pustinjskoj cesti, nevjerojatna brzina omogućuje da pobjegne Kojotu koji stalno sprema podle zamke. No, sa svojim prijateljima Ptica Trkačica ipak skoro uvijek uspije očajnog Kojota dovesti do poraza.Ovaj crtani ne samo da je privukao pažnju mladima, nego sa sigurnošću možemo reći da su i stariji stalni pratioci Ptice Trkačice i Kojota.

Kada bi pitali djecu za Pticu Trkačicu i Kojota, prvo što bi vam odgovorili bilo bi sigurno: “A znam, to je ona ptica ‘beep-beep‘!”Tvorci crtanog filma napravili su jednu jedinu epizodu u kojoj Kojot naoružan uhvati Pticu Trkačicu. Naravno, ni sam Kojot nije mogao vjerovati da ju je uhvatio nakon toliko truda. Nevjerovatno, on je pusti…

Međutim, stalni pratioci ovog crtanog filma su se pobunili i tražili suprotnu situaciju. Da Kojot uhvati Pticu Trkačicu, što se naravno i desilo. Na kraju, Kojot je ipak uspio savladati Pticu Trkačicu.

 

 

Piše: Emina Bilić