9. Ekonomijada u Sarajevu


PODIJELI.

Deveta Ekonomijada  održana je u periodu od 04. do 07. 04. 2013. u Sarajevu. Tada je počelo  novo akademsko/sportsko okupljanje studenata, profesora i asistenata ekonomskih i poslovnih fakulteta iz regije. Dajući podršku tom projektu, Općina Centar je ustupila prostorije Centra za podršku biznisu (Muhameda Kantardžića 3) za održavanje radionica.
Akademski program 9. Ekonomijade sastojao iz četiri dijela: istraživački rad studenata; predavanja o temi ”Poduzetništvo kao snaga za generiranje novih konkurentnih radnih mjesta i samozapošljavanja madih”, razmjena iskustava mladih i
studentsko takmičenje iz oblasti poduzetništva.
Ocjenjivački žiri akademskog programa 9. Ekonomijade sačinjavali su profesori i asistenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kao i mentori koji su u prošloj godini bili pobjednici ovog akademskog programa.
Pobjednici na 9. Ekonomijadi su studenti Ekonomskog fakulteta iz Pule, drugo mjesto osvojili su studenti Ekonomskog fakulteta iz Zenice, a treće mjesto je osvojio domaćinski tim iz Sarajeva. Najbolji tim je nagrađen literaturom predviđenom za njihovu struku i diplomom, kao i učešćem u svojstvu mentora u narednoj, jubilarnoj 10. Ekonomijadi u Sarajevu.

aktivnimladi2Drugo mjesto – Zenica

aktivnimladi3Treće mjesto – Sarajevo

Piše: Z.M.