8. uspješnih godina INPUT-a


PODIJELI.

Članovi i volonteri  Centra za mlade  INPUT su 03.03.2016. skromnom svečanošću obilježili 8 godina postojanja i rada. Udruženje INPUT osnovano je 2008. godine sa ciljem edukacije i afirmacije mladih kroz različite edukativne projekte koji će ih podstaći da budu društveno aktivni u lokalnoj zajednici,ukazuje izvršni direktor INPUT-a Adi Salčinović. Pri tome naglašava,da je tokom osmogodišnjeg rada u INPUT-u edukovano preko 10.800 djece i omladine iz oblasti informatike,stranih jezika,omladinskog aktivizma i različitih edukativnih radionica i seminara.
Prošle godine u mjesecu junu otvoren i prvi Centar za mlade u gradu Zenica čije prostorije i  infrastruktura stoje na raspolaganju svim zainteresovanim mladim ljudima.

Vizija INPUT-a i u narednom periodu biće edukacija, afirmacija i uključivanje  omladine kroz različite projekte a jedan od značajnih projekata svakako je omladinsko poduzetništvo.

U programu rada  INPUT-a značajno mjesto imaju obuka i osposobljavanje mladih ljudi koji su završili svoje školovanje i u potrazi su za zaposlenjem. INPUT im nudi mogućnost da kroz svoju raznoliku ponudu steknu i izgrade nove komnpetencije i vještine s ciljem bolje konkurentnosti na tržištu rada. Odnedavno je tu i usluga izrade „Pasoš kompetencija“ za svakog pojedinca koji želi da se kvalitetno predstaviti se poslodavcu i napise svoj CV. INPUT trenutno broji 150 članova a otvoreno je i za nove članove koji slobodno vrijeme žele provesti na koristan način,poručuju iz INPUT-a.U prilogu pogledajte fotogaleriju: