40 dana volontiranja u Bosanskoj piramidi Sunca


PODIJELI.

„Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” obavještava javnost da će tokom ljetne sezone 2015. godine ponuditi 40 dana volontiranja za neprofesionalce, a pod stručnim nadzorom arheologa i geologa Fondacije.”

Ove godine, volontiranje će se održati u podnožju Bosanske piramide Sunca, u području izvan zaštićene zone Starog grada Visoki, te u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne.

“Fondacija će imati stalan tim uposlenika na lokacijama kojima će se pridruživati učesnici programa “Avantura na bosanske piramide s volontiranjem” (klik na link), te ostali zainteresirani.”

USLOVI POD KOJIMA ĆE SE ODVIJATI VOLONTIRANJE:
1. Prijava u Fondaciju ispunjavanjem Upitnika s datumima kada se želi volontirati, na e-mail: sandin@piramidasunca.bailiinfo@piramidasunca.ba
2. Poštovanje rasporeda volontiranja, a prema Kalendaru koji je u prilogu
3. V olonteri se javljaju dežurnom arheologu u 9:00 sati ujutro na arheološkoj lokaciji (ili pred ulazom u Podzemni labirint Ravne, ili u podnožju Bosanske piramide Sunca ispred restorana “Vidikovac”, ovisno od lokacije koja je upisana u kalendar)
4. Rad do 15 sati, s pauzom za ručak.
5.  Fondacija osigurava alat, užinu i stručno vođstvo, te dozvole za rad na arheološkim lokacijama.
6. Volonteri izvan programa “Avantura na bosanske piramide s volontiranjem” osiguravaju sami smještaj, lokalni transport i osiguranje.

KALENDAR VOLONTIRANJA

PRIJAVA

Priredila: Ilma Tajar
piramidasunca.ba/merak.ba